2428090271 Πορταριά Πηλίου
hero image
 
 
 
 
Η Περιοχή μας
Nephèle Treats & Tales | Καφετέρια Πορταριά Πηλίου


Κάθε εποχή του χρόνου το Πήλιο είναι από τους δημοφιλέστερους προορισμούς που συγκεντρώνει επισκέπτες από κάθε μέρος του κόσμου. Σύμφωνα με την μυθολογία, το Πήλιο ήταν η θερινή κατοικία των θεών και η πατρίδα των Κενταύρων.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
     
     
  Πορταριά
 
  Ένας από τους πιο ειδυλλιακούς και δημοφιλής οικισμούς του Πηλίου, αποτελεί αναμφισβήτητα η Πορταριά. Απέχει μόλις είκοσι λεπτά από το Βόλο και διαθέτει την ατμόσφαιρα του αυθεντικού πηλιορείτικου οικισμού, με όμορφα καλντερίμια και παραδοσιακά κτίρια περιτριγυρισμένα από το πράσινο της φύσης.

Στην Πορταριά και γενικά στην ευρύτερη περιοχή του Πηλίου όσοι ασχολούνται με τις αθλητικές δραστηριότητες θα βρουν μια ποικιλία δράσεων μεταξύ άλλων πεζοπορίες στο μονοπάτι των κενταύρων, ποδήλατο βουνού και το χειμώνα υπάρχει η δυνατότητα να κάνουν σκι στο χιονοδρομικό κέντρο που βρίσκεται στα Χάνια, μόλις μερικά χιλιόμετρα μακριά.
 
     
 
 
 
 
 
 
 
 
     
     
  Μακρινίτσα 
 
  Σε απόσταση αναπνοής από την Πορταριά, θα συναντήσετε την ξακουστή Μακρινίτσα η οποία αποτελεί το “μπαλκόνι του Πηλίου”. Η Μακρινίτσα είναι ένα από τα πιο όμορφα και γραφικά χωριά του Πηλίου, που μπορεί να κερδίσει κάθε επισκέπτη της.

Κρατάει πιστά την πηλιορείτικη αρχιτεκτονική και σε συνδυασμό με το φυσικό πλούσιο τοπίο και την θέα προς τον Παγασητικό κόλπο έχει καταφέρει να ξεχωρίσει στους ορεινούς προορισμούς με τους ταξιδευτές να την επισκέπτονται κάθε εποχή του χρόνου.
 
     
 
 
 
 
 
 
 
 

Επισκεφτείτε την περιοχή μας κάθε εποχή του χρόνου και είμαστε σίγουροι ότι θα την λατρέψετε και θα θέλετε να εξερευνήσετε κάθε γωνιά της.